Στις 3 Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ. Ο σύλλογος “ΑΝΑΤΟΛΗ” γιόρτασε αυτή την ημέρα μαζί με τα παιδιά του στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Γιαννιτσών. Παραβρέθηκαν ο κ. Δήμαρχος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κος Επιτροπάκης,, ο Διευθυντής του 4ου Γυμνάσιου Γιαννιτσών κος Μενέλεος Μιχαηλίδης, η Διευθύντρια του Μουσικού σχολείου Γιαννιτσών κας Πισμίση και οι γονείς των νέων.

Οι καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου έψαλλαν τα κάλαντα και κατόπιν με τα τραγούδια και τη μουσική τους διασκέδασαν τους νέους του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Γιαννιτσών. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην Αναπηρία και στα δικαιώματα των ΑΜΕΑ για ισονομία και ισοπολιτεία.

Η πρόεδρος του Συλλόγου “ΑΝΑΤΟΛΗ” κα Τσιμπρή Αναστασία, απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό.

Η σημερινή μέρα, η 3η του Δεκέμβρη, τυπικά μοιάζει σαν όλες τις άλλες. Ουσιαστικά όμως είναι πολύ διαφορετική και πολύ πιο σημαντική. Είναι μια μέρα που παγκόσμια έχει αφιερωθεί στα άτομα με Αναπηρία. Σ’ αυτούς τους τυχερούς – άτυχους της ζωής, που μέσα από τις δυσκολίες έμαθαν να αγωνίζονται και να βγαίνουν νικητές.

Σ’ αυτόν το καθημερινό αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, έχουν στήριγμα δύο πολύ ισχυρές οργανώσεις μια πανελλήνια την ΠΟΣΓΑΜΕΑ και μια Εθνική με πανευρωπαϊκές διαστάσεις την ΕΣΑΜΕΑ, με έδρα την Αθήνα.

Σ’ αυτές τις δύο οργανώσεις ανήκει ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ “ΑΝΑΤΟΛΗ”, του οποίου έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος και αντιπρόσωπος στις Πανελλαδικές συνελεύσεις. Έχω την τιμή και την χαρά να καλωσορίσω τον κ. Δήμαρχο, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Επιτροπάκη και να του ευχηθώ καλορίζικος στην καινούργια θέση, τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών κα Πισμίση, με τους εκλεκτούς καθηγητές και μαθητές του Μουσικού Σχολείου, τον κ. Μενέλαο Μιχαηλίδη διευθυντή του 4ου Γυμνασίου σταθερό φίλο του ΚΔΑΠ μεΑ Γιαννιτσών και τους αγαπητούς γονείς των νέων μας.

Δε θα μακρηγορήσω αναφερόμενη στην ουσιαστική προσφορά του Συλλόγου “ΑΝΑΤΟΛΗ” στους νέους του ΚΔΑΠ μεΑ Γιαννιτσών (προσφορά δώρων τα Χριστούγεννα, κάλυψη εξόδων για την κοπή της Βασιλόπιτας, 3 έξοδοι για φαγητό και γλέντι σε ταβέρνες της περιοχής, καφετέριες κ.α.) γιατί αυτά είναι γνωστά στην κοινωνία του Δήμου Πέλλας.

Όπως γνώστη είναι και η συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής και του προσωπικού του ΚΔΑΠ μεΑ. Όμως εδώ σταματώ με την ενημέρωση και ας απολαύσουμε όλοι μαζί την μαγεία της μουσικής από τους σπουδαίους μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες, που θα μας βάλουν στο κλίμα των Χριστουγέννων. Αυτοί θα μας προσφέρουν καλλιτεχνική τροφή και ο Σύλλογος σαν ελάχιστη ανταπόδοση θα προσφέρει τα εδέσματα, για να γιορτάσουμε τη μέρα όπως της πρέπει.

Σας ευχαριστώ πολύ

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Αναστασία Σέμου, υπεύθυνη του εργαστηρίου χειροτεχνίας, του ΚΔΑΠ μεΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, παρουσίασε το έργο των νέων που έγινε με την καθοδήγηση της και παρουσιάζει τα όνειρα και τις επιθυμίες των νέων για τη ζωή τους. Το έργο αυτό εκτέθηκε στο Δήμο της Πάτρας και κοσμεί από τα τέλη του Μαΐου 2019 ένα από τα δημόσια κτίρια του Δήμου Πατρέων.

Ο Σύλλογος εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια.