Στις 31 Μαρτίου 2017 είχαμε τη χαρά να ταξιδέψουμε ως τη γειτονική μας Αλεξάνδρεια και να γνωρίσουμε από κοντά «Τα παιδιά της Άνοιξης».
Ποια είναι «Τα παιδιά της άνοιξης»;

Είναι ένα Μεικτό Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Απασχόλησης & Κατάρτισης ΑμεΑ που φιλοξενεί 58 εφήβους και ενήλικες ηλικίας 16 ετών και άνω από όλο το Νομό Ημαθίας, με νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down, μαθησιακές δυσκολίες, κινητικά προβλήματα, διαταραχές συμπεριφοράς και στεγάζεται στην πόλη της Αλεξάνδρειας.
Οι εκπαιδευόμενοι προσέρχονται στο χώρο, με τα λεωφορεία του Συλλόγου, μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα του Κέντρου αφορά στην επαγγελματική κατάρτιση, στην κοινωνικοποίηση και στην απόκτηση δεξιοτήτων με στόχο την αυτονομία των εκπαιδευόμενων.

Μείναμε ενθουσιασμένοι από την ξενάγηση και από την όλη λειτουργία του Κέντρου και δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά να τους μιμηθούμε να προσπαθήσουμε δηλαδή κι εμείς να βελτιώσουμε το δικό μας Κέντρο στα Γιαννιτσά να το κάνουμε ελκυστικό για τα ΑμεΑ αναπτύσσοντας πολλές δράσεις.
Ευχαριστούμε θερμά όλο το προσωπικό για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα τον Ειδικό Γραμματέα κύριο Λαζή Νίκο που μας υποδέχτηκε και με μεγάλη προθυμία μας ξενάγησε στους χώρους του Κέντρου.