Τον Οκτώβρη του 2014 ξεκίνησε ένα σημαντικό πρόγραμμα με σκοπό το σχεδιασμό πολιτικής σε θέματα αναπηρίας μέσα από την εκπαίδευση των στελεχών και των εργαζομένων στο αναπηρικό κίνημα που διοργάνωσε η Ε.Σ.Α.μεΑ. και που διήρκησε μέχρι το Φλεβάρη του 2015.

Ο Σύλλογός μας υποστήριξε το πρόγραμμα αυτό διαθέτοντας στους εκπαιδευτές τις όποιες διευκολύνσεις χρειάστηκαν (βιντεοπροβολείς, οθόνες κ.ά.) και κυρίως με τη συμμετοχή 16 μελών του με επικεφαλής τον πρόεδρο κύριο Χρήστο Παπαδόπουλο τον αντιπρόεδρο κύριο Κώστα Χατζηδημητρίου τη γραμματέα κυρία Μαρία Φαφούτη την ταμία κυρία Νατάσα Τσιμπρή και το τακτικό μέλος του Δ.Σ. κυρία Αναστασία Κολυμπάρη.

Το παραπάνω πρόγραμμα είχε πολλά και ενδιαφέροντα θέματα για τα ΑμεΑ, την υγεία και την πρόνοια, την εκπαίδευση, την απασχόληση τη προσβασιμότητα, τη νομοθεσία κ.ά. Η γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ κυρία Ζαφειροπούλου Φωτεινή ήταν μια από τις βασικές εκπαιδεύτριές μας κα την ευχαριστούμε για την προθυμία της να μας λύσει τις όποιες απορίες.
Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κ.Δ.ΑΠ. εδώ στα Γιαννιτσά και ευχαριστούμε τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. για την παραχώρηση.
Ευχαριστούμε επίσης τον κύριο Παναγιώτη Χρυσίδη τον υπεύθυνο του προγράμματος που φρόντισε για όλα με τρόπο άψογο.